logo ak
logo ak

Hur behandlingen går till

Vid första besöket så får du svara på många frågor om dina besvär. När det gör mest ont, vilka rörelser som ökar eller minskar besvären etc. Jag frågar också om motionsvanor, din hälsa mm.

Därefter gör jag en undersökning som innehåller hållningsanalys, rörelsetester, ortopediska och neurologiska tester.

Utifrån detta får jag en uppfattning om vad som orsakar dina problem och anpassar sedan behandlingen just efter dina behov.

Manipulation

Används för att återställa normal rörelse i leder. Manipulationsgreppet utförs med en snabb och lätt rörelse med ett litet rörelseuttag. Ett knäppljud kan höras.

Mobilisering

Används också för att återställa rörelse i led. Här arbetar jag i samma position som i manipulationen fast med att aktivt motstånd från dig. Rörelsen är mjuk och långsam och liknar mer en stretchövning av leden.

 

Triggerpunktsbehandling

En triggerpunkt utgörs av spända muskelsträngar som kan orsaka både lokal och utstrålande smärta. Det kan också kännas som en molande värk. Behandlas med ett lokalt tryck och muskeltöjningar eller Dry needling.

 

Dry needling

Dry needlingär en behandlingsform där nålar används för att effektivt komma djupt in i muskulaturen och kan behandla de områden som inte går att nå med

händerna.När man träffar en triggerpunkt med en nål får man en så kallad ”local twitch response” som är en snabb sammandragning av myofibrillerna. och

därefter blir muskeln helt avslappnad.

 

Elektromedicin

Vi använder Skanlab, stötvåg och el-stimulering

 

Nervmobilisering

Används för att påverka nervsystemet, mekaniskt och fysiologiskt. Det utförs med passiva eller aktiva rörelser som får nerverna att röra sig. Det hjälper musklerna att släppa sina spänningar fortare.

 

Myofascial release

Detta betyder frigöring av bindväv och används för att återskapa normal hållning och fria rörelser. Bindväven är en, vilket gör att hela kroppen hänger ihop och en spänning i benet kan t.ex. påverka nacken. Behandlingen görs med drag och tryck över spänt område kombinerat med små rörelser.

 

Massage

Ger avslappning, smärtlindring, ökar blodcirkulationen och mjukar upp.

Energimedicin

Jag använder olika tekniker inom energimedicin, t.ex. kinesiologi. Dessa syftar till att släppa energimässiga blockeringar vilket hjälper musklerna att slappna av.

Hemövningar och ergonomi

Vi går igenom lämpliga övningar som hjälper dig till god hålning och att slippa få ont igen.

Behandlingsreaktion

Efter behandlingen så kan du bli mer öm, få träningsvärk bli trött etc. Du kan tycka att du har blivit sämre första dagen efter behandlingen men det går över. Det beror på att man genom behandlingen har tagit bort muskelkramper som tidigare har försvarat dig från smärta. Då kan det göra ont någon dag innan kroppen anpassa sig till det nya förhållandet. Ta dt lugn och undvik det som gör ont.

Alingsås

Drottninggatan 24
441 31 Alingsås

snf logo

Medlem i Svenska Naprapatförbundet